روداب

روداب

روداب

روداب

۵۷ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۳ ثبت شده است

پایگاه اطلاع رسانی بخش و شهر روداب

جلسه ارتحال امام خمینی (ره) با حضور مسئولان شهر روداب (بخشدار، امام جمعه، شهردار) و بخش در محل بخشداری روداب برگزار شد.
در ابتدای جلسه امام جمعه روداب پیرامون شخصیت امام راحل سخن گفت و در ادامه در خصوص نحوه برگزاری مراسم ارتحال در شهر روداب و روستاهای بخش و همچنین نحوه اعزام متقاضیان به مراسم ارتحال امام در مرقد مطهر ایشان و ... بحث و تبادل نظر به عمل آمد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ ارديبهشت ۹۳ ، ۱۱:۲۰
محمد برزوئی

پایگاه اطلاع رسانی بخش و شهر روداب

«چاه تلخ» قطب تولید روداب است و هر نفر در این روستا حدود ۴ برابر نیاز خود گوشت و فرآورده های لبنی و صنایع دستی تولید می کند. حدود ۵ درصد گوشت قرمز شهرستان سبزوار را روستای ما تامین می کند.
«چاه تلخ» قطب تولید گوشت و لبنیات در روداب
روستای چاه تلخ یکی از روستاهای دهستان خوشاب بخش روداب شهرستان سبزوار با ارتفاع ۱۳۵۰ متر از سطح دریا درفاصله ۷۶ کیلومتری جنوب شهر روداب، مرکز این بخش است.

این روستا باجمعیت ۳۳۰ نفر و موقعیت کوهپایه ای از مناطق عشایری روداب محسوب می شود و شغل مردم این روستا دامداری و کشاورزی است، همچنین ظرفیت بالای اقتصادی در بخش های دامداری، کشاورزی و صنایع دستی نظیر قالیبافی وگلیم بافی دارد ودارای ۳۰۰ هکتارکشت دیم، ۱۲ هزار رأس دام سبک و ۱۰۱ شتر است که این اعداد و ارقام نشان از آن دارد که این روستا قطب تولیدی بخش به شمار می رود. شرایط ویژه و مردم خونگرم این منطقه ما را برآن داشت تا ازنزدیک با آنها و مشکلات شان آشنا شویم وپای درد دل آنها بنشینیم. 

در ابتدای ورود به روستا به یکی ازخانم های روستا برخورد کردیم که مشغول جمع آوری گوسفندان بود. وی در مورد فعالیت زنان روستایی گفت: زنان این روستا هم پای مردان کار می کنند و در نگهداری دام ، دوشیدن وتهیه لبنیات فعالیت می کنند و در زمان های دیگر به قالی بافی وگلیم بافی مشغول اند. صبح زود تا شب کار می کنیم وهیچ وقت خسته نمی شویم شکر خدا از زندگی مان راضی هستیم. 

خانم بخشی زایی درخصوص مشکلات روستا افزود: مهم ترین مشکل ما نبود خانه بهداشت است گروه سیاری که برای انجام خدمات بهداشتی درمانی به روستا می آیند هر ۳ ماه یا ۵۰ روز به ما سر می زنند و خیلی زود از روستا می روند. وقتی در روزهای دیگر برای درمان به نزدیک ترین مرکزدرمانی در روستای «بنقن» می رویم جوابگو نیستند و وقتی پزشک سیار برای ما آمپول تجویز می کند باید ۶۰ کیلومتر با وجود این راه های خراب و هزینه زیاد به مرکز بنقن برویم تا بتوانیم آمپول خود را تزریق کنیم و این مشکلات در زمان بارداری نیز برای ما وجود دارد.

مراسم شیر جمع کنی 

وی از ما خواست که برای خوردن شیر تازه درمراسم" شیرجمع کنی" که یک مراسم خانوادگی است شرکت کنیم از وی در مورد این آیین پرسیدم که گفت: همه ساله از اردیبهشت تا آخرخرداد بره هایی را که می خواهیم بفروشیم یا پروار کنیم جدا می کنیم و سپس هر چند خانواده که با هم فامیل هستند گوسفندان شان را در یک محل جمع می کنند و شیر آنها را طی مراسم خاص می دوشیم. کارمان را با صلوات شروع می کنیم و درحین دوشیدن شعر ها و ترانه های محلی و خاص این مراسم را زمزمه می کنیم اسپند دود می کنیم و لحظات خوشی را با فامیل های خود داریم. این کار ۲ حسن برای ما دارد یکی این که رابطه با فامیل بیشتر و باعث همدلی و متحد شدن اقوام می شود دیگر این که هر روز شیر به هر مقدار که باشد به یک خانواده تعلق می گیرد که کار تهیه لبنیات برای آنها با این مقدار شیر زیاد ساده تر و مقرون به صرفه تر خواهد بود.

تأمین ۵ درصد گوشت سبزوار 

به اتاق دهیار روستا رفتیم تا ملاقاتی با دهیار و شورای اسلامی روستا داشته باشیم دهیار درباره این روستا گفت: «چاه تلخ» قطب تولید روداب است و هر نفر در این روستا حدود ۴ برابر نیاز خود گوشت و فرآورده های لبنی و صنایع دستی تولید می کند. حدود ۵ درصد گوشت قرمز شهرستان سبزوار را روستای ما تامین می کند. خوشبختانه بعد از انقلاب اسلامی هم توجه خوبی به روستا شده است که آب، برق، مخابرات، مدرسه، بند خاکی، جایگاه موادسوختی، مسجد، حسینیه، غسالخانه، انبار علوفه و حمام عمومی از جمله خدمات ارائه شده به این روستا است. این اقدامات باعث شده است جوانان ما ماندگاری بیشتری در روستا داشته باشند و کسانی که مهاجرت کرده بودند نیز به روستا برگشتند و آمار نفوس و مسکن ورشد جمعیت این موضوع را تایید می کند.

محمد بخشی زایی که با اشتیاق و رضایتمندی شمار زیادی از خدمات ارائه شده به این روستا را عنوان می کند در خصوص مشکلات روستا می گوید: بزرگ ترین و مهم ترین مشکل ما راه است که تنها ۲۵ کیلومتر آن آسفالت نشده که این باعث بروز مشکلاتی می شود چون ما برای رساندن به موقع تولیدات مان به بازار فروش دچار مشکل می شویم وبرایمان مقرون به صرفه نیست.

وی ضمن تقدیر از بخشدار روداب برای پیگیری موضوع اعزام روحانی ومسائل فرهنگی روستا گفت:خوشبختانه در چند سال اخیر با اعزام روحانی در ماه های محرم و رمضان به این روستا، برای اولین بار نماز جماعت و مراسم عزاداری و حتی راهپیمایی ۲۲ بهمن را در این روستا برگزار می کنیم. در ۳ روز مانده به ایام محرم اهالی روستا دور هم جمع می شوند و نذورات خود را به هرمیزان که باشد جمع آوری می کنند و چندین شب عزاداری می کنند و کل روستا اطعام می شوند.

دهیار روستا در خصوص ظرفیت های سرمایه گذاری روستا اظهارکرد: وجود مراتع و فضای کافی زمینه مناسبی را برای پرورش شتر مرغ و شتر فراهم کرده است که سرمایه گذاران به راحتی می توانند در این منطقه سرمایه گذاری کنند.

یکی از جوانان روستا در خصوص مشکلات جوانان گفت: مهم ترین مسئله ما جوانان مشکل اشتغال است و به خصوص با توجه به خشکسالی های چند سال اخیر و کم شدن علوفه ومراتع، دامداری برای ما مقرون به صرفه نیست و تنها قنات این روستا هم خشک شده است و دیگر نمی توانیم به کشاورزی بپردازیم.

محمد رضا آسمند جوانان منطقه را کم توقع می داند و می گوید: اگر مسئولان فقط مجوز ایجاد یک حلقه چاه را در این روستا بدهند و آب را بین اهالی روستا تقسیم کنند ما دیگر مشکل مرتع و علوفه نخواهیم داشت و باعث می شود برای ما جوانان اشتغال پایدار به وجود آید و دیگر کسی به مهاجرت فکر نکند و این تنها خواسته ما جوانان است.

یکی از نوجوانان روستا که مشغول بازی محلی هفت سنگ با چند تن از هم سن و سالانش بود درخصوص این بازی محلی گفت: هفت عدد سنگ روی هم می گذاریم و از فاصله ای با سنگ دیگری آن را نشانه می گیریم و به تعداد سنگ هایی که می افتد امتیاز می دهیم و اگر هیچ سنگی نیفتاد آن نفر می رود ودر پایان نوبت می ایستد ونفری که در پایان بازنده می شود باید به دیگران از فاصله ای که هدف گیری می کنند سواری دهد.

محمود رضا پورادامه داد: از سوی دهیاری روستا زمین هایی برای بازی فوتبال و والیبال هموار وآماده شده است ولی ما بچه ها بیشتر از بازی های محلی خوش مان می آید البته بیشتر اوقات بیکاری مان به پدرمان در نگهداری گوسفندان کمک می کنیم.

مسابقه شترسواری در سیزده بدر 

یکی دیگر از اهالی این روستا درباره مراسم روز سیزده بدر روستا گفت: در این روز تمامی مردم روستا به همراه گوسفندان خود به یکی از مراتع می روند ومسابقه سالیانه الاغ سواری و شتر سواری برگزار می کنند و همه کسانی که درطول سال تمرین کرده اند در این مسابقه شرکت می کنند و به نفر اول یک گوسفند داده می شود در پایان مراسم بره های کوچک خریداری و برای سال بعد علامت گذاری می شوند و تا سال آینده به عنوان گوسفند مسابقه در بین گوسفندان دیگر نگهداری می شوند.

فقط کشت دیم 

گل حسین اسپند در خصوص وضعیت کشاورزی این روستا می گوید: کشاورزی این منطقه به صورت دیم است و ما کشاورزی آبی نداریم و در سال هایی مثل امسال که خشکسالی است هیچ گونه محصولی نداریم و محصولات ما سال هایی که باران خوبی می بارد خربزه، هندوانه، زیره، گندم و جو است.

رئیس شورای اسلامی بخش روداب با تا کید بر جایگاه این روستا در تولید فرآورده های دامی گفت: در سال های اخیر بسیاری از نیازهای اساسی و زیر ساختی این روستا از قبیل آب، برق و مخابرات تامین شده است.

رضا برآبادی با اذعان به وجود مشکلاتی در این روستا افزود: پیگیری های لازم برای حل مشکلات این روستا انجام می شود و در خصوص راه این روستا نیز پیگیری هایی انجام شده که با آسفالت مقدار باقی مانده این روستا از بن بست خارج می شود و بخش روداب را به بخش انابد بردسکن متصل می کند.

بخشدار روداب نیز درباره این روستا گفت: روستاهای عشایری روداب با توجه به وسعت زیاد منطقه، پراکندگی روستاها و وجود مراتع حاصلخیز، قطب دامپروری محسوب می شوند و در این زمینه ظرفیت های خوبی دارند.

محمود شم آبادی اقدامات انجام شده در زمینه زیرساخت ها را در این روستا خوب می داند و اظهار می کند: در زمینه اشتغال جوانان می طلبد یک سری فعالیت هایی انجام شود و دامداری آنها با کشاورزی شان تلفیق نشود. با وجود بیماری های تب برفکی و نیز خشکسالی های چند سال اخیر دامداری دیگر صرفه اقتصادی ندارد از آن جا که هزینه های نهاده های کشاورزی هم افزایش پیدا کرده مشکلات عدیده ای برای دامداران ایجاد کرده است.

نماینده عالی دولت در روداب یکی از مشکلات زیر ساختی منطقه را بحث جاده روستا عنوان می کند و ادامه می دهد: بحث جاده در این منطقه کویری در شاخص های امنیتی و همین طور بحث های اقتصادی بسیار تأثیر گذار است.

وی با توجه به احداث بند خاکی در منطقه گفت: مطمئنا این پروژه ظرفیتی برای منطقه است و می توان با سرمایه گذاری لازم برای انتقال آب این بند به روستا کشاورزی منطقه را رونق داد و به اشتغال منطقه کمک کرد. همچنین برای ماندگاری جوانان در روستا ۴۵ قطعه زمین توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آزاد شده تا در اختیار جوانانی قرار گیرد که ازدواج کرده اند و به مسکن احتیاج دارند.

مسئول امور عشایری سبزوار ضمن برشمردن فعالیت هایی که توسط دهیار روستا انجام شده است با اشاره به احداث بند خاکی شهید قانعی چاه تلخ گفت: در گذشته سیلاب های منطقه خسارت های زیادی به راه ومزارع وارد می کرد که با احداث بند خاکی علاوه بر رفع این مشکل تلخی آب آن کم شده است و با انتقال این آب به۱۲۰ تا ۱۵۰ هکتار آب رسانی می شود و در تهیه علوفه ،اقتصاد واشتغال آنها تاثیر گذار است. همچنین کار مطالعه طرح انتقال آب بند به طول ۱۲ کیلومتر انجام شده است و منتظر تامین اعتبار آن هستیم.

محمدنبوی فرد در ادامه افزود: ازسال ۸۷ سوئیتی برای استقرار مرکز بهداشت ساخته شده است و ما پیگیر تجهیز آن از سوی علوم پزشکی شهرستان هستیم تا با استقرار نیرو در آن علاوه برچاه تلخ به روستاهای اطراف نیز خدمات دهی شود. 

وی با اشاره به اهمیت آموزش مردم روستا اظهار کرد:برای دامداران دوره های آموزشی متعددی درخصوص پرواربندی برگزار شده است و برای خانم ها نیز کلاس های آموزش قالی بافی وتابلو فرش را برگزار کردیم تا بتوانند در منازل خود مشغول به کار شوند.
 
» روزنامه خراسان
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ ارديبهشت ۹۳ ، ۱۱:۱۸
محمد برزوئی

پایگاه اطلاع رسانی بخش و شهر روداب

مطلب این پست برگرفته از وبلاگ سید یوسف آزاد می باشد؛

یادش به خیر از آن کلاس چند پایه با ۱۶ دانش آموز دیگر خبری نیست و اکنون به دلیل مهاجرت نسل جوان از روستای گرزگ کلاس آن روزها حتی میز و نیمکت هم ندارد چه برسد به اینکه دانش آموزی در آنحا تحصیل کند. 

 شاید یکی از دلایل مهاجرت بی رویه این باشد که در روستاهای به خصوص کوهستانی مانند گرزگ خاک حاصلخیز یا وجود ندارد و یا خیلی اندک است.

 در نتیجه کشاورزی با محدودیت رویرو بوده و رونقی ندارد که در بیشتر مواقع نمی تواند هزینه های خانوار را تامین کند. 

 مشکلات تهیه سوخت از یک سو و رفت و آمد خسته کننده در کوچه های ناهموار و برف گیر روستا در فصل زمستان از سوی دیگر موجب  کوچ زمستانی روستاییان به مناطق شهری شده است . 

 اکثر خانواده های این گونه روستا های کم جمعیت با هدف برخورداری فرزندانشان از تحصیل در مقاطع بالاتر به شهرها مهاجرت کرده اند. 

 البته در روستا های بزرگ و دارای فرصت های شغلی مناسب این مشکلات مشاهده نمی شود .

 در بیشتر مواقع کادر آموزشی مجرب و با سابقه و مدارس تجهیز شده به فناوری های نوین در این روستا ها عملا عامل مهاجرت به شهرها را کم رنگ کرده است.

 

عکسی خاطره انگیز از کلاس چند پایه من در سال ۱۳۶۰ روستای گرزگ 

یادش به خیر از آن کلاس چند پایه با ۱۶ دانش آموز دیگر خبری نیست و اکنون  کلاس آن روزها حتی میز و نیمکت هم ندارد چه برسد به اینکه دانش آموزی در آنحا تحصیل کند. 

 و تصویری غم انگیز از همان کلاس در حال حاضر

 

 

 چه زیبا و دوست داشتنی است

چهره های معصوم و صمیمی دانش آموزان من در کلاس درس آن روزها

یاد آن همه پاکی ونجابت و بی آلایشی به خیر

 

 

» وبلاگ سید یوسف آزاد

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ ارديبهشت ۹۳ ، ۰۹:۰۱
محمد برزوئی

پایگاه اطلاع رسانی بخش و شهر روداب

بیماری سالک چند سالی است که در منطقه روداب به خصوص سه روستا ی کلاته ،پروند و تسبند شیوع پیداکرده است وباعث نگرانی اهالی این منطقه وروستاهای مجاور شده است در جلسه شورای بهداشت عمومی بخش این بیماری بعنوان بزرگترین مشکل بهداشتی وتهدیدی جدی برای اهالی بخش مطرح شد 

بخشدار روداب گفت:هر ساله در روستاهای پروند و کلاته افرادی به این بیماری مبتلا می شوند که در سال گذشته برای پیشگیری ازاین بیماری با گرفتن مجوز از دادستان محترم واحدهای در حال تخریب و بافت های فرسوده این روستا ها توسط دهیاری تخریب شد و کار جونده کشی توسط مرکز بهداشت انجام شد

محمود شم آبادی بیماری سالک را تهدیدی برای شهر روداب و روستاهی دیگر دانسته وافزود:این بیماری در هر منطقه ای که رخنه کند مهار آن مشکل خواهد شد  وبا توجه به نیزارهایی که در بند خاکی نزدیک شهر روداب وجود دارد خود شهر وروستا های اطراف را تهدید می کند وموضوع بسیار جدی و مهم است و باید پیشگیری های لازم از جمله  سم پاشی و جونده کشی سریعا پیگیری وانجام شود

مسئول بیماری های مرکز بهداشت و درمان روداب گفت: در سال گذشته 33مورد بیماری سالک در این روستا ها دیده شد و ما برای مهار این بیماری سال گذشته  دو بار جونده کشی انجام دادیم وهماهنگی لازم برای سم پاشی منطقه در حال انجام است و در سال گذشته توری بین اهالی جهت نصب در پنجره ها توزیع شد  

حسن شاکری عوامل محیطی را در شیوع این بیماری تاثیر گذار دانسته و افزود:پشه خاکی در تمام مناطق  وجود دارد وبسیار رطوبت دوست است و درساعات عصر شروع به فعالیت و خون خواری می کند ،پروازی نیست و بصورت جهشی حرکت می کند وگزش آن ازبهار شروع و علائم آن بعد از سه تا شش ماه نمایان می شود

وی ادامه داد: باید شورا و دهیاران در برقراری بهداشت محیط همکاری کنند بعنوان مثال استخری که در حاشیه روستای کلاته وجود دارد کانون سالک می باشد که باید برای آن فکر اساسی کرد وبهسازی آن صورت گیرد تا جلوتخم ریزی آنها گرفته شود

دهیار روستای کلاته که روستای انها یکی از کانون های اصلی سالک در منطقه است گفت:درسال 85 برای اولین با شیوع پیدا کرد و پس از وقفه سه ساله الان مدت سه سال است که بطورمداوم هر ساله این بیماری در منطقه وجود دارد وبیشتر کودکان و نوزادان به این بیماری مبتلا می شوند الان پیرزنیبه این بیماری مبتلا است که بدلیل عفونت های شدید امکان قطع پای وی وجود دارد  

احمد اسدی خواه  درادامه به پیگیری های صورت گرفته از سوی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار اشاره کرد وافزود:سال گذشته با پیگیری های انجام گرفته10 کیلو گرم سم از دانشگاه تحویل گرفتیم وکار سم پاشی را انجام دادیم وجونده کشی درمنطقه انجام شده وبا هزینه دهیاری منازل متروکه وقدیمی تخریب شده است

وی پیشگیری را بهتر از درمان دانسته و ادامه داد:به جای هزینه کردن وارائه خدمات بعد از گزیدگی بهتر است اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد چون مردم این مناطق واقعا عذاب می کشند ومدام در حال اضطراب و ترس از ابتلا به این بیماری وحشتناک را دارند واز مسئولین بهداشت تقاضا داریم اجرای طرح های خود را با حضور کارشناسان و توسط افراد آگاه انجام دهند  

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ ارديبهشت ۹۳ ، ۱۰:۴۵
محمد برزوئی

پایگاه اطلاع رسانی بخش و شهر روداب

با خبر شدیم که دو نفر از بچه های روستا (برگوی روداب) که امسال در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کرده اند حائز رتبه های تک رقمی و دو رقمی شده اند که جای بسی خوشحالی و البته تبریک به ان عزیزان را دارد
 آقای سجاد ترشیزی در رشته تربیت بدنی موفق شده اند رتبه 9 کشوری را کسب کنند
 همچنین آقای احسان ترشیزی در رشته  مدیریت رسانه  موفق شده اند رتبه 57 کشوری را کسب کنند.
 
به امید توفیق روز افزون برای این عزیزان
 
 
» دهیاری برگو
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ ارديبهشت ۹۳ ، ۰۳:۱۹
محمد برزوئی
 

پایگاه اطلاع رسانی بخش و شهر روداب

 صاعقه در این روستا درختی را به بیش از صد تکه تبدیل کرد .
 
این درخت کهنسال در شمال روستای برگو در جنگلی بنام النگ چی چی سرسبزو شاداب بود که با برخورد صاعقه به بیش از 100 قسمت شد .
صاحب این درخت میگوید پس از برخورد صاعقه تکه های درختم در فاصله های 200 متری اطراف زمین پراکنده شده است .
» دهیاری برگو
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ ارديبهشت ۹۳ ، ۰۳:۱۴
محمد برزوئی

پایگاه اطلاع رسانی بخش و شهر روداب

 با پیشنهاد دهیاری برگو در خصوص عدم فروش املاک روستا به افراد غیر بومی و موافقت روستائیان این قانون در روستا به تصویب رسید . از انجایی که ورود افراد غیر بومی برای روستاها مشکلاتی را به همراه دارد دهیار برگو در مسجد روستا در جشن مراسم روز پدر از کلیه مردم خواست تا به این درخواست وی رای مثبت بدهند و در حال حاضر بر اساس گزارش دهیاری نزدیک به 90% برگویی ها امضا داده اند که املاک خود را زیر نظر دهیاری معامله نمایند و از فروش املاک و منزل در روستا به افراد غیر بومی خودداری خواهند نمود .
 این دهیاری در صدد است تا از کلیه مالکین روستا امضا جمع اوری نماید و به نفع کلیه مردم است که افراد غیر بومی در برگو ملکی نداشته باشند چرا که روستاهایی که این کار صورت گرفته و چند نفر غریبه به روستا وارد شده اند مردم ان روستا از وضع حاکم رضایت ندارند .
 
» دهیاری برگو
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ ارديبهشت ۹۳ ، ۰۳:۱۲
محمد برزوئی

 

پایگاه اطلاع رسانی بخش و شهر روداب

همزمان با هفته ی معلم، جمعی از مدیران و معلمان نمونه ی آموزش و پرورش شهرستان سبزوار؛ میهمان سبحانی فر در خانه ی ملت بودند.

در این جمع که به عنوان معلمان نمونه شهرستان سبزوار گرد هم امده بودند بودند اقای حسینعلی عرفانی نیز حضور داشت که ما این انتخاب را به وی و دیگر برگویی ها تبریک عرض مینماییم. 
در حال حاضر عرفانی مدیریت یکی از مدارس سبزوار را برعهده دارد .
 
» دهیاری برگو
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ ارديبهشت ۹۳ ، ۰۳:۰۹
محمد برزوئی

 

پایگاه اطلاع رسانی بخش و شهر رودابکودکان دریاچه بعد از 13 ماه چشم انتظاری بلاخره در تاریخ 93/2/25 صاحب وسایل بازی(تاب،سرسره،الکلنگ) شدند.

» وبلاگ جهادگران دریاچه

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ ارديبهشت ۹۳ ، ۰۲:۵۸
محمد برزوئی

پایگاه اطلاع رسانی بخش و شهر روداب

 رئیس امور عشایری شهرستان سبزوار از افتتاح پایگاه بسیج و خانه عالم محله عشایری چاه شند روداب با حضور مدیر کل عشایری استان، فرماندار شهرستان، بخشدار و امام جمعه شهر روداب و ۸۰ نفر دیگر از مسئولین محلی خبر داد.
مهندس محمد نبوی فرد اظهار داشت: با مشارکت ناحیه مقاومت بسیج و بخشداری روداب و همچنین امور عشایری شهرستان با اعتباری معادل ۲۰۰ میلیون ریال پایگاه بسیج و خانه عالم این محله بهبهره برداری رسید.

وی اسکان روحانی در این محله را عامل مهمی در بهبود شاخص های فرهنگی و حضور بسیجیان عشایر را عاملی در برقراری امنیت بیشتر در منطقه بشمار آورد.

همچنین در این مراسم از ۱۱ نفر از معلمین عشایری بخش روداب تقدیر بعمل آمد.

محله عشایری چاه شند دارای ۵۷ خانوار می باشد که با داشتن ۱۱۵۰۰ راس دام سبک و ۴۵۰ نفر شتر به امر دامپروری مشغولند.
» سلام سربدار
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ ارديبهشت ۹۳ ، ۰۲:۵۴
محمد برزوئی

پایگاه اطلاع رسانی بخش و شهر روداب

 امام جمعه روداب گفت: استقبال از اعتکاف در ایام البیض ماه رجب امسال در روداب بیش از سالهای گذشته بود
حجت الاسلام اسماعیل کیانی مقدم در گفت و گو با خبرنگاران افزود: بیش از 330 نفر درشهر و روستاهای اطراف در مراسم معنوی اعکاف امسال شرکت کردند که بیشتر آنها بانوان بودند که دلیل استقبال کم آقایان وجود فصل کار و برداشت محصول گندم و جو بود 
ایشان حضور جوانان و نوجوانان را از نکات برجسته مراسم امسال  دانسته و اظهار کرد: با استفاده از روحانیون منطقه و دعوت از مشاورین توانستیم فضائل اعتکاف را بیان کنیم وبه مشکلات معتکفین در مشاوره ها و حلقه های معرفت رسیدگی نماییم و سعی کردیم بهترین فضا برای استفاده از سه روز بندگی را  برای معتکفین فراهم کنیم  
نماینده ولی فقیه در روداب دربیان فضیلت اعتکاف گفت: فضیلت اعتکاف همین بس است که برابر با طواف خانه خدا قرار گرفته وهمتای رکوع وسجود به شمار آمده است  اعتکاف فرصتی برای آشتی با خدا وامام زمان (ع) ،توبه،استغفار،خودسازی ودوست یابی است.
» خبرنامه ی روداب
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ ارديبهشت ۹۳ ، ۰۲:۵۲
محمد برزوئی

پایگاه اطلاع رسانی بخش و شهر روداب

 امام جمعه روداب درخصوص راههای تحقق شعار امسال ونقش مردم درجمع نمازگزاران گفت: برای تحقق شعار امسال استفاده حداکثری از همه ظرفیت ها وتلاش مشترک ومجاهدانه مردم ومسئولان نظام لازم است

حجت الاسلام اسماعیل کیانی مقدم ظرفیت های کشوررا بی نهایت دانسته وافزود: خیلی از ظرفیت ها بدون استفاده مانده وخیلی از ارزش ها یی که ما داشتیم الان کنار گذاشتیم  یک خانم در خانه با دو میل بافتنی لباس ، کلاه و شال گردن فرزندان خودش را می بافت کارگاههای قالی بافی که خرج یک یا چند زندگی را می داد کم رنگ شدند یک میلیون وهفتصد و هشتاد هزار کیلومتر مربع زمین ، بیش ازیک میلیون چاه عمیق و غیر عمیق داریم با این همه آب وزمین به اندازه 150 میلیون نفر می توانیم غذا تهیه کنیم واگر تمام مرزهای ایران را آدم بچینند ونگذارند که هیچ ایرانی نه چیزی بیرون ببرد ونه چیزی به داخل کشور بیاورد زمین ،آب و بیل داریم که بکاریم وغذاتهیه کنیم لذا تحریم ها نمی تواند به کشور ما ضربه بزند

ایشان ظرفیت های منطقه روداب را بالا دانسته و ادامه داد:معادن بخش روداب در شهرستان اول است وقطب معدنی استان محسوب می شود و پودر سنگ و منگنز فراوانی از این منطقه استخراج می شودظرفیت بسیار خوبی برای کشت پسته در منطقه وجود دارد که مردم متوجه شدند ومی کارند برای پرورش دام هم ظرفیت خوبی وجود داردمثلا درروستای پشته عباس که 15خانواربیشتر نیست 800نفرشتر در سال پرورش می دهند و به بازار داده می شود و14درصد گوشت شهرستان را تامین می کنندکه سهم آنها با این تولید از اقتصاد مقاومتی بسیار زیاداست وانها هیچ بار مالی برای نظام ندارند درصنایع دستی در منطقه ظرفیت خوبی وجود دارد روستای براباد سابقه طولانی در کوزه گری داشته اما متاسفانه الان تعطیل شده است در حالیکه زندگی آنها در گذشته از طریق فروش کوزه به شهرهای اطراف تامین می شده است

اما الان یک جوان حاضر است با حداقل حقوق کار کند اما این کارها را انجام ندهد واز این ظرفیت ها استفاده نکند

نماینده ولی فقیه درروداب دومین راه تحقق شعار امسال را تقویت روح خود اتکایی و خودباوری دانسته وادامه داد:ما باید خود باوری واعتماد به نفس داشته باشیم شما نگاه کنید به صنعت دفاعی ما واقعا حادثه ای مثال زدنی است در یک دهه یعنی دهه 80 در صنعت دفاعی این معجزه پیش آمد موشک ساختیم کشتی،ناو،ناوچه،زیردریایی ورادارساختیم که هیچکدام از اینها تاسال80 نبود و در حال تحریم و تهدید همه اینها ساخته شد پس ما اگر بخواهیم می توانیم   

خبرنامه ی روداب

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ ارديبهشت ۹۳ ، ۱۹:۰۳
محمد برزوئی